luni, 15 octombrie 2012

O taină medicală…



O prietenă mi-a trimis recent un mail ce continea o serie de informații știute de puțini oameni. Am decis să împart cu voi aceste ”secrete” atat de bine păzite:

 Lipsa sării din sânge!
Interesant, dar LOGIC. Aceeași problemă cu tensiunea arterială: înainte 13 cu 8 era considerată ”tensiune de aviator”, acum este limita superioară a "normalului". Să aiba aceeași justificare?
 ”Excesul de sare, zahăr și grăsimi, dăunează grav sănătății!” Ăsta da avertisment medical!
 Ce înseamnă exces nu ne explică însă nimeni!!! 
La prima citire, exces înseamnă prea mult, dar raportat la greutatea fiecaruia!!!  Între copilul de 20 de kilograme și adultul de 80 sau 120 de  kilograme... e o marjă de eroare foarte mare, ca să pronunți exces, sau să recomanzi doar 2, 4 sau 6 g de sare pe zi. Între omul de la munte, care bea apă puternic magnetizată și aproape  pură și cel de la șes sau de la oraș care primesc apa cea mai infectă, cel de la munte va "dizolva" și elimina mult mai repede chimicalele! Nu uitați că NU suntem la fel, că NU avem aceeași grupă sanguină, că diferă și RH-ul - purtătorul de oxigen din sânge! Unii au în sânge predominant Cuprul (RH negativ) alții, cei mai  mulți, au Fierul (RH pozitiv)!  

Nu uitați ceea ce mulți vor să ascundă: 
- orice reacție a apei cu sarea produce... căldură!  Iar sarea formează pricipalul electrolit care, scos din sânge, reduce de... 11.000 de ori viteza transferului informațional către creier!!! Mai simplu spus, lipsa sării din sânge...afectează activitatea cerebrală!!!
Intuiția îmi spune că asta este scopul lor real: să devenim legume! La muncă și înapoi acasă, la televizor, unde ni se repetă zilnic că: excesul de sare, zahăr și grăsimi daunează grav sănătății!  Dar excesul de alcool, tutun și medicamente? De ce nu se fac campanii la TV cu acest subiect?  De ce nu se fac campanii contra etnobotanicelor???  Nu este vorba de boală și moarte, mai ales în rândul tinerilor? Ba da! Dar este vorba și de bani, de mulți bani, atât de multi încât viața copiilor și a tinerilor...nu mai contează!!!  Este vorba de profituri imense, accize și taxe!  Si în fond este bine să ai multe "legume"  în sistem ! Pentru că legumele își plătesc taxele, la zi!  

Amintiți-vă! Ce face medicul prima dată când ajungi în spital?  Îti schimbă regimul alimentar: fără sare!!!! Adica taie legaturile informaționale cu creierul, ca să poata trimite medicamentele peste tot în corp. Amorteste creierul pentru că altfel, acesta, ar reacționa imediat la chimicalele administrate! Ar declanșa alergii! 

 Dar zahărul?
 Zahărul e purtator de un cu totul alt tip de informații ! Nu vorbim de "clasicul" zahar alb, tos, chimizat la maxim!!! Vorbim de zaharul natural din fructe sintetizat de natură cu ajutorul apei! Vorbim de zahărurile multiple din mierea de albine,  naturală! Glucoza participă direct la formarea acidului dezoxiribonucleic (ADN) adica a evoluției. Vitalitatea dvs. și a copiilor dvs., atenția, concentrația, vin din zahărurile naturale! Și evoluția dvs. genetică! 

Cum e cu grăsimile ?!
Să vedem ce spun studiile! Colesterolul ajută la formarea membranelor celulare; la sinteza hormonilor în glandele suprarenale și în ovare!!! Colesterolul este indispensabil digestiei lipidelor, în urma transformarii de către ficat în acid biliar. Nivele joase ale colesterolului,  induse cu ajutorul medicamentelor, duc la apariția depresiei, comportamentului violent, creșterea riscului de infarct miocardic și mai ales o slabă funcționare a sistemului imunitar.
 În  trecut, cineva cu un regim alimentar ce conținea 300 mg de colesterol pe zi, cu un nivel HDL (colesterol bun) de 35 mg pe decilitru de sânge, era considerat normal! Asta pâna când, cei de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) , au hotarât să schimbe normele!  Să le coboare ”notmalul” la 200! Imediat, au apărut 36 de milioane de "bolnavi", și 4,3 de miliarde de dolari pe an, câștig, dintr-un foc!. Între ”vrăjeala” științifică a unora și intuiția lui strămoșească, ciobanul român a ales intuiția!... tot cu slană, pită, ceapă și pălincă traiește! Nu face exces și traiește mult și bine... 

 Acum, trageți voi concluziile….. 

Si mai este câte ceva de spus despre:

  Apă!
 “Ce face  apa  dacă e  baută  înainte de  a  mânca și  imediat  după masă?”
 Un articol foarte bun. Nu doar despre apa caldă după mâncare, dar și despre atacul de cord. Chinezii și japonezii beau ceai fierbinte în timpul mesei, NU apă rece! Poate e timpul să adoptăm ”obiceiul lor” la masă.
 Pentru cei carora le place să bea apă rece, acest articol li se adresează direct. Este frumos să bei un pahar cu apă rece după masă, dar apa rece solidifică hrana uleioasa pe care tocmai ai înghițit-o. Va încetini digestia. Când mancarea reactioneaza cu acidul  va fi absorbită de intestine mai repede. Trece în intestine și foarte rapid se transformă în grasime și poate duce la cancer.  Este cel mai bine să se bea supa cat mai fierbinte sau apă caldă după mâncare.

 Simptome comune de atac de cord!
Ar trebui să știți că nu fiecare simptom de atac de cord este ”durerea bratului stang”.
Atenție la dureri intense ”în zona fălcilor”. S-ar putea să nu aveți niciodată prima ”durere în piept” în timpul atacului de cord. Amețeala și transpirația intensă sunt tot simptome comune. 60% din cei care au atac de cord în timpul somnului NU se trezesc. ”Durerea în zona falcilor” te poate trezi din somnul adânc. Să fim atenți.  Cu cât știm mai mult, cu atât avem mai multe  șanse de supraviețuire. Un cardiolog spune că fiecare care citește acest mesaj și-l împartășește altora poate salva cel puțin o viață!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu