- 120 grame unt
- 1+1/2 cani faina
- jumatate de cana de zahar
- 2 oua
- 1 lamaie (coaja si suc), se poate si esemnta de lamaie
- 2 linguri mac
- un praf de copt
- un praf de sare
Se amesteca untul, cu zaharul, coaja+sucul de lamaie (sau esenta). Se incorporeaza ouala pe rand. Se adauga faina, macul, praful de copt si putina sare. Se framanta pana se obtine un aluat.
Cu palmele pudrate cu faina se modeleaza bilutze si de preseaza in palme. Se aseaza in tava unsa cu ulei sau unt si tapetata cu hartie pt copt. Se coc la cuptor la foc moderat.
Dupa ce se scot din tava se pudreaza cu zahar pudra.
Tips: Daca aluatul se lasa la rece 30-45 minute, biscuitii devin mai fragezi.
Rezultatul e cam asa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu