Ingrediente
- 1 pahar de ulei
- 1 pahar de zahar
- 1 pachet foi de placinta (400 grame)
- 2 pahare de iaurt (400 ml)
- 1 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 1 lamaie
- 1 fiola esenta de rom, lamaie, vanilie, migdale ....de care preferati
- sirop de zahar ars (6- 7 linguri zahar, 3 cani apa) sau de lamaie (3 cani apa, zeama de la 2 lamai, 6-7 linguri zahar) sau orice sirop preferati.
Mod de preparare:
Se dezgheata foile de placinta. Se rup in bucati mici sau se taie.
- 1 plic zahar vanilat
- 4 oua
- 1 lamaie
- 1 fiola esenta de rom, lamaie, vanilie, migdale ....de care preferati
- sirop de zahar ars (6- 7 linguri zahar, 3 cani apa) sau de lamaie (3 cani apa, zeama de la 2 lamai, 6-7 linguri zahar) sau orice sirop preferati.
Mod de preparare:
Se dezgheata foile de placinta. Se rup in bucati mici sau se taie.
Se bat ouale cu zahar; se adauga ulei, iaurt, zahar vanilat si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
Se adauga esenta si se amesteca totul bine. Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent sau de teflon (nu e nevoie sa ungeti cu nimic forma) – eu folosesc forma pt tort.
Se adauga esenta si se amesteca totul bine. Se pun zdrentele foilor de placinta si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-un vas termorezistent sau de teflon (nu e nevoie sa ungeti cu nimic forma) – eu folosesc forma pt tort.
Se da prajitura la cuptor cca. 35-40 de minute pana se rumeneste, la foc potrivit (180 grade).
Intre timp se prepara siropul. Siropul se pune peste prajitura cat inca e calda. Nu va grabiti, siropul se va absorbi incet, incet...pe masura ce-l turnati. Se taie cand e rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu