Ingrediente:
2 oua, 100 gr zahar, 125 gr unt, 200 gr faina, 1 lingura praf de ocpt, un praf de sare, o lingura esenta de vanilie/migdale, o cana si jumatate de nuci, 50 gr zahar brun pentru bezea.
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca untul inmuiat la temperatura camerei cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, praful de sare, esenta, faina si praful de copt.
Se taie nucile bucatele si se prajesc putin in cuptor.
Albusurile se bat spuma, apoi se adauga cate putin zahar dupa gust si se amesteca cu mixerul pana se dizolva.
Aluatul se intinde intr-o tava unsa si tapetata cu faina. Peste aluat se presara nucile taiate si prajite. Peste nuci se adauga bezeaua si se niveleaza.
Se da la cuptor aproximativ 45 minute la foc mediu.Se taie cand se raceste complet.
Tips:
- se pot folosi si alune nesarate, bucatele de migdale, nuci de padure.
- in bezea de poate pune nuca macinata sau migdale macinate pentru un plus de gust.
- nucile pot fi amestecate cu gem si puse peste aluat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu