Ingrediente:
- 1/2 cana cu zahar
- un pachet de unt
- o cansa si jumatate de faina
- 1/2 cana cu amidon alimentar (aprox. 50 gr)
- o lamaie intraga
- un praf de sare
Cum se face:
Se da lamaia pe razatoarea mica si se amesteca cu zaharul si pachetul de unt pana se topeste zaharul. Se amesteca intr-un bol faina, amidonul si un praf de sare si se adauga treptat peste untul amestecat cu zaharul. Se adauga zeama de la lamaie si se framanta pana se obltie un aluat elastic.
Se incinge cuptorul. Intr-o tava unsa cu putin ulei se pune hartie pentru copt. Se intinde in tava aluatul cu mana, uniform, pana se obltie o foaie inalta de aproximativ 0,5 cm. Se indreapta marginile cu o paleta, se traseaza forma prajiturilor si se inteapa fiecare patratel cu furculita. Se tin la cuptor pana se auresc, se presara zahar deasupra si se mai lasa 10 minute sa prinda crusta. Se stinge focul si se mai lasa 5 minute in cuptor. Se scoate din cutor, se da la racit. Se serveste rece.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu