duminică, 18 martie 2012

Negresa cu nuca (de post)

Reteta de duminica:

- 200gr faina
- 100 gr zahar (eu pun mai putin)
- 200gr gem (caise, visine etc.)
- 200 gr alune sau nuci macinate
- 1/2 lingurita de scortisoara
- un praf de ghimbir (optional)
- 1/2 lingurita bicarbonat
- coaja de lamaie
- 100 gr ciocolata neagra (de post)
- 200 ml apa
- 100 ml ulei
- 2 linguri cacao
- esenta de rom
- un praf de sare

Se face simplu asa:
Intr-un vas se amesteca gemul, cu apa si zaharul, se adauga jumatate din cantitatea de nuca/alune macinate, scortisoara, ghimbirul, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si uleiul.
Se pune bicarbonatul stins cu zeama de lamaie. Se incorporeaza faina si cele 2 linguri de cacao.
Compozitia de pune intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se da la cuptor aproximativ o ora la foc moderat.
Separat se topeste ciocolata si cand s-a copt, se adauga deasupra, se niveleaza si se adauga restul de nuci sau alune. Se taie dupa se s-a racit complet.

Rezultatul arata cam asa:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu