Aceste
alimente sunt miraculoase pentru ca ele contribuie la asigurarea sanatatii, la
conservarea tineretii si la mentinerea in forta a anilor batranetii.
1. Germenii de grau
Germenii de grau sunt foarte bogati in substante pretioase si vitalizante:
produsi fosfatati usor asimilabili, saruri minerale de fier si de magneziu in
doze foarte ridicate, proteine complete continand toti acizii aminati
indispensabili vietii, oligoelemente precum cupru, zinc, magneziu, numeroase
vitamine printre care A, B1, C, E, PP si cantitati insemnate de vitamina C.
Reprezinta un aliment echilibrant, care ar trebui consumat zilnic. Are efecte
terapeutice crescute in reumatism, guta, cancer, artrita avansata, stari
depresive, probleme digestive cu regularizarea digestiei, este tonic nervos,
stimuleaza nutritia.
Modul de preparare este urmatorul: se pun grauntele de grau intr-o farfurie,
dupa ce au fost spalate, acoperite cu apa timp de 24 de ore. Apoi, se scurg
complet de apa si se stropesc la 6-8 ore, avand grija sa nu ramana apa deasupra
grauntelor pentru a nu mucegai sau putrezi. Cand graul a incoltit si are
germenele de 1-2 mm, poate fi consumat.
Modul de administrare este urmatorul:
- Adulti:
cate 3 linguri/zi, cate una inainte de fiecare masa.
- Copii si
batrani: cate 3 lingurite/zi, cate una inainte de fiecare masa.
- Sugari (de
la 6 luni la 1 an): o lingurita in 2-3 reprize pe zi.
Graul germinat se mesteca indelung, pana la aparitia gustului dulceag produs de
zaharificarea partiala a amidonului.
Pentru persoanele cu dantura deficitara, graul germinat se piseaza in piulita
de lemn si apoi se mesteca indelung.
Pentru bolnavi, sugari si copii mici, se face un piure in care se
adauga putina miere.
2. Drojdia de bere
Drojdia de bere este un aliment miraculos
datorita combinatiei echilibrate de substante minerale rare, usor asimilabile.
Ea contine: 50% proteine care sunt usor digerabile, toti acizii aminati indispensabili vietii (lisyna, histidina, leucina, fenylamina, cistina, etc.), gluten si peptide in cantitate foarte ridicata – ce au actiune in reactiile de oxido-reducere, in procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii, lecitine, 14 saruri minerale esentiale, oligoelemente, 17 vitamine, ergosterol, etc.
100 gr. de drojdie de bere furnizeaza:
- proteine - cat 250 gr. de carne si glicogen – cat 65 gr. de paine;
- de 10 ori mai multa vitamina B1 decat painea;
- de 2 ori mai multa vitamina B2 decat ficatul;
- de 15-20 de ori mai multa vitamina PP decat carnea;
- de 10 ori mai multa vitamina B6 decat carnea;
- de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decat cerealele;
- de 20 de ori mai mult acid folic decat taratele de grau.
Ea contine: 50% proteine care sunt usor digerabile, toti acizii aminati indispensabili vietii (lisyna, histidina, leucina, fenylamina, cistina, etc.), gluten si peptide in cantitate foarte ridicata – ce au actiune in reactiile de oxido-reducere, in procesele de dezintoxicare si de rezistenta la infectii, lecitine, 14 saruri minerale esentiale, oligoelemente, 17 vitamine, ergosterol, etc.
100 gr. de drojdie de bere furnizeaza:
- proteine - cat 250 gr. de carne si glicogen – cat 65 gr. de paine;
- de 10 ori mai multa vitamina B1 decat painea;
- de 2 ori mai multa vitamina B2 decat ficatul;
- de 15-20 de ori mai multa vitamina PP decat carnea;
- de 10 ori mai multa vitamina B6 decat carnea;
- de 5-10 ori mai mult acid pantotenic decat cerealele;
- de 20 de ori mai mult acid folic decat taratele de grau.
Modul de administrare este
urmatorul:
- adulti si batrani: 1-2 linguri de drojdie amestecata
in supa sau legume, de 3 ori/zi.
- copii: o lingurita de drojdie amestecata in supa sau
legume, de 3 ori/zi.
Este foarte recomandata in
anemii. Este excelenta pentru sportivi, carora le mareste rezistenta la
oboseala, usurand eliminarea de toxine si deseuri metabolice.
Prin continutul sau ridicat
de proteine si prin natura acizilor aminati pe care-i contine, joaca un rol
protector pentru ficat.
Este indicata in avitaminoze B sau complexe, afectiuni
neurologice sau neuromusculare, alcoolism, steatoze hepatice, hepatite, ciroze,
afectiuni renale, afectiuni intestinale.
Are actiune inhibitoare
asupra unor germeni patogeni ca: stafilococ, streptococ, colibacil.
Remediaza rapid dezechilibrul
florei intestinale, mai ales in urma administrarii de antibiotice.
3. Patrunjelul
Modestul patrunjel este
deosebit de bogat in elemente pretioase. Contine la suta de grame:
- vitamina C- 150 -200 mg.(lamaia contine 100 mg.)
- provitamina A – 60 mg. (mararul contine 7-14 mg.)
- calciu – 240 mg.
- fier – 19-20 mg.
Este un excelent antiseptic al sangelui si al intestinelor si previne cancerul (are actiune citostatica naturala). Fluidifica sangele si curata vasele de sange.
Este recomandat in toate bolile de inima si circulatie, rahitism, tuberculoza, afectiuni hepatice si urinare, afectiuni oculare.
Intarzie imbatranirea.
Se poate consuma sub forma de suc sau amestecat in alte alimente. Nu are contraindicatii cantitative.
- vitamina C- 150 -200 mg.(lamaia contine 100 mg.)
- provitamina A – 60 mg. (mararul contine 7-14 mg.)
- calciu – 240 mg.
- fier – 19-20 mg.
Este un excelent antiseptic al sangelui si al intestinelor si previne cancerul (are actiune citostatica naturala). Fluidifica sangele si curata vasele de sange.
Este recomandat in toate bolile de inima si circulatie, rahitism, tuberculoza, afectiuni hepatice si urinare, afectiuni oculare.
Intarzie imbatranirea.
Se poate consuma sub forma de suc sau amestecat in alte alimente. Nu are contraindicatii cantitative.
4. Iaurtul
Iaurtul este usor asimilabil si
constituie un adjuvant digestiv datorita fermentilor multi continuti.
Acidul lactic din iaurt
asigura existenta unei flore intestinale sanatoase, impiedicand putrefactiile
intestinale. Contine multe saruri de calciu si vitaminele B in cantitati ridicate.
Un pahar de iaurt constituie
doza zilnica suficienta si nu trebuie prelungita mai mult de 15 zile pe luna.
5. Polenul
Este un aliment mineral care
contine: proteine, zaharuri, grasimi, materii minerale, oligoelemente, toate
vitaminele, hormoni, pigmenti, etc.
Este revitalizant, inlaturand
oboseala si surmenajul in cateva zile.
Este recomandat in toate
bolile, cu exceptia dibetului.
Dezintoxifica organismul si
impiedica imbatranirea prematura.
Este un bun adjuvant in
terapia cancerului.
Doza zilnica normala este de
1/2 - 1 lingurita. Se consuma diluat in apa, ceai – caldute.
In afectiunile mai grave, se mareste doza pana la 3 lingurite /zi.
Luat in mod regulat, sanatatea se imbunatateste foarte mult.
In afectiunile mai grave, se mareste doza pana la 3 lingurite /zi.
Luat in mod regulat, sanatatea se imbunatateste foarte mult.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu